Havenkwartier, Assen

Toekomstig

Modern en stoer wonen aan de Blauwe As!

Havenkwartier

Havenkwartier, wonen, werken en recreëren op een unieke locatie.

Het Havenkwartier in Assen wordt omgevormd van een bedrijventerrein naar een woon-werkgebied: modern en stoer! Met veel ruimte voor pioniers en eigen initiatief. Met het centrum van Assen en het vernieuwde stationsgebied binnen handbereik. Het Havenkwartier is een initiatief van verschillende partijen; de gemeente, ontwikkelaars, woningbouwcorporaties en eigenaren uit het gebied.

Gelegen op het grensgebied van centrum en natuur biedt het Havenkwartier kansen om een onderscheidende nieuwe woonwijk te maken. Het Havenkwartier wordt in de toekomst een plek waar van alles te beleven is, compleet met horeca en culturele voorzieningen. De ontwikkeling gaat fasegewijs en vraaggericht. Daarbij is veel ruimte voor particulier initiatief. Water staat centraal in en rond de Havenkade.

De in 2017 geopende Blauwe As-vaarroute met de nieuwe passantenhaven zorgt voor een impuls van het gebied. Ook aan de overzijde op het Veemarktterrein zijn recent stadse woningen gebouwd. Hiermee wordt dit deel van Assen een prettig woon- en leefgebied.

Silo
De 70 jaar oude graansilo is straks een blikvanger in het gebied. De silo is modern ingericht als Ondernemersfabriek, voor startende ondernemers. Rondom de silo is ruimte voor modern wonen, vernieuwende bedrijven en horecavoorzieningen. De omgeving vormt een inspiratiebron voor vernieuwende architectuur.

De Blauwe As
In 2017 is de nieuwe vaarroute door Assen geopend; de Blauwe As. De vaarroute loopt midden door het Havenkwartier. De vaarroute maakt het mogelijk om via hartje Assen door te varen naar Meppel of Groningen. Aan de Havenkade is een nieuwe lighaven aangelegd. Verder kreeg de nieuwe vaarroute maar liefst zes nieuwe bruggen en twee sluizen. Ook zijn nieuwe wandelroutes aangelegd langs het Kanaal en over de sluizen.

Het gebied
Het Havenkwartier kent op dit moment vier ontwikkelgebieden (bouwenveloppen). Aan de kant van de dr. A. Philipsweg zijn dat er drie: zuid, midden en oost. En rondom de Havenkade ligt het gebied ‘Sluiskade’. De Sluiskade krijgt nu eerst prioriteit.
Uiteindelijk biedt het Havenkwartier ruimte aan ten minste 600 woningen.

Flexibele aanpak
Het Havenkwartier wordt gefaseerd ontwikkeld. Eerst wordt de focus gelegd op het gebied rondom de Haven en de Sluis: de ‘Sluiskade’. Het gebied heeft potenties en biedt volop kansen voor wonen aan het water. Hier zullen toekomstbestendige woningen verrijzen.

Duurzaamheid
De gemeente Assen wil samen met diverse partijen in het Noorden het circulair bouwen ontwikkelen. Ook in het Havenkwartier staat duurzaamheid daarom voorop. Dit betekent de ontwikkelingen gevolgd worden en dat er volop ruimte is voor duurzame materialen en toepassing(en) van duurzame energiebronnen.

Woonwensen
Er zijn diverse ontwikkelaars geïnteresseerd in Het Havenkwartier Assen. Mede vanwege de nabijheid van het NS-station liggen er ideeën voor stadswoningen en moderne appartementen. De komende tijd wordt dit verder verkend... helpt u ons daarbij?

Wij zijn namelijk benieuwd wat úw voorkeuren zijn op het gebied van woningtypes, stijlen, indelingen en budget. Uw woonwensen vormen een goed fundament voor een verdere ontwikkeling van deze fraaie locatie. Op deze wijze willen wij u graag betrekken bij het tot stand komen van een vraaggestuurd en toekomstgerichte ontwikkeling. Mocht u vragen hebben over de woonwensmodule neem dan gerust contact op met Lamberink Nieuwbouwmakelaars! Telefoonnummer 0592-338415 of nieuwbouw@lamberink.nl.


Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Rechten kunnen dan ook niet aan deze presentatie of bijlagen ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

*Beeldbank: Gemeente Assen - E Meijer - B. Geitenbeek
Lees verder...

Nieuws over Havenkwartier

Assen kan aan de slag met het binnenstedelijke ontwikkelingsplan 'Assen Centraal'.

Assen kan aan de slag met het binnenstedelijke ontwikkelingsplan 'Assen Centraal'. De raad is akkoord met 1 miljoen euro aan voorbereidingskosten voor dit plan voor 1350 woningen in het centrumgebied.

Lees verder

Reuring in het Havenkwartier

Wonen aan het water krijgt een nieuwe dimensie. In het Havenkwartier van Assen liggen volop kansen om dat mogelijk te maken. Voordat het zo ver is wil de gemeente Assen het gebied meer laten leven. Bijvoorbeeld door de vestiging van tijdelijke horeca aan het water, evenementen aan en op het water, een terras en misschien wel een stadsstrand. Een extern adviesbureau onderzoekt momenteel in opdracht van de gemeente welke mogelijkheden er zijn voor ‘reuring in het Havenkwartier’. We houden u op de hoogte. En misschien zit u komende zomer al met een glaasje bij het water.   

Lees verder

Update ontwikkelingen Havenkwartier Assen

Hoeveel woningen kunnen er komen in de deelgebieden van het Havenkwartier? Wat is de beste plek voor appartementen en stadswoningen? Hoe past de silo straks in de plannen?
In de eerste maanden van 2019 wordt hierop flink gestudeerd en voeren we gesprekken met alle eigenaren en ontwikkelaars in het gebied. 

Lees verder

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Havenkade in het verleden


Bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte van Hobokenstraat
306 m
Bushalte Industrieweg
319 m
Bushalte W.A. Scholtenstraat
375 m
Bushalte Lonerstraat
465 m
Bushalte Rembrandtlaan
558 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Vrije School
1.15 km
Dr Nassau College - Quintus
1.22 km
OBS Valkenhorst
1.28 km
Bibliotheek Assen
1.29 km
CJBS de Regenboog
1.34 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Kruidvat
387 m
Jumbo
408 m
KPN Winkel
503 m
Albert Heijn
503 m
Jeans Centre
503 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Escura Apotheek Vredeveld
1.09 km
Kring Apotheek Karsten
1.28 km
Atik
1.3 km
Apotheek Themmen
1.78 km
Escura Apotheek de Peeleres
2.08 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Lamberink Nieuwbouwmakelaars | Assen

Assen

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

Lamberink Financieel Adviseurs

Vraag advies »